Hva blir konsekvensene om menneskets jakt på udødelighet lykkes? En samtale mellom Per Fugelli og Dag Øistein Endsjø (2:3)

Er udødelighet noe å trakte etter? Eller har døden en verdi seg selv. Per Fugelli og Dag Øistein Endsjø diskuterer dette og mer i den andre episoden av Livet, døden og udødeligheten. Akkurat publisert på Religioner.no. Samtalen er ledet, innspilt og redigert av Hans Olav Arnesen og Kai Erik Westergaard.

Skjermbilde 2017-09-14 kl. 06.53.01

Selve videoen er også tilgjengelig på Vimeo her.

At mennesket streber etter fysisk udødelighet er ikke noe nytt. Det nye er at vi nå muligens kan lykkes.

Hvem vil i så fall få tilgang til denne kuren mot alderdom og død? Blir det kun de aller rikeste? Frem til nå har døden vært uunngåelig for både fattig og rik. Hva om dette endrer seg? Vil en medisinsk ungdomskilde i fremtiden få dagens skjevfordeling til å virke bagatellmessig til sammenligning? Kommer de rike til å leve i luksus i århundrer, mens de fattige lever like korte og elendige liv som før?

Hva om europeiske velferdsstater gjør en slik alderdomskur tilgjengelig for hele folket? Vil vi da måtte avstå fra å få barn? Hvordan vil det påvirke oss om livsfasen alderdom forsvinner? Og hva med miljøet, dyr og verden som helhet?

9788202489113Om noen skulle ønske å lese mer om udødelighet, kan boken min Udødelighetens historie. Fra Jesus’ oppstandelse til zombier, antioksidanter og barn i ilden, kanskje være av interesse.

Første og tredje del av denne samtalen mellom Per Fugelli og Dag Øistein Endsjø er å finne henholdsvis her(1) og her(3).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s